09/10/2019

Entrega de premios aos/ás gañadores/as do “Barbadás a bocados”

“ARUME DO SAVIO” E “A PEDREIRA”: PINCHOS GANADORES VOTADOS COMA OS MELLORES POLO PÚBLICO PARTICIPANTE NO “BARBADÁS A BOCADOS”

O premio do xurado profesional recibirono “Torrada sifrina” e “Bacaburra”

O accésit a mellor pincho doce recibiuno “lemon&fruit”, mentras que o accésit ao mellor petisco sen glute foi para “cup con bacallau e manto de Arzúa

Durante o “Barbadás a bocados” servíronse 6.800 petiscos, unha cifra que supón un acicate de cara á 5ª edición

  • A entrega dos premios aos mellores pinchos de “Barbadás a bocados” tivo lugar hoxe mércores ao mediodía coa presenza de representantes dos patrocinadores (ABanca, Estrella Galicia, Marra gatronomía, entre outros) e das autoridades municipais: o alcalde, o socialista Xosé Carlos Valcárcel, e a concelleira de Comercio, Marga Pérez.

 

  • A votación popular elixiu o petisco da Cova do Savio: “o arume do savio” e o segundo premio recibiuno o pincho do establecemento A Pedreira.

 

  • O xurado profesional (chefs profesionais da asociación de cociñeiros/as de Ourense, “Cociña galega”) decidiu que os mellores pinchos eran “Torrada sifrina”, do establecemento D´Morrofino Taberna Galega e “Bacaburra”, do Bar Parque Patos.

 

  • Este mediodía foron entregados tamén no salón de plenos do Concello de Barbadás 2 accesits: unha para o pincho doce de La Ibense e outro para o mellor petisco sen glute, que foi recibido por a cafetería Solaina.

 

  • O rexedor de Barbadás, Xosé Carlos Valcárcel, afirmou que este tipo de eventos pretenden “motivar aos/ás hosteleiros/as a seguir participando porque son eles e elas os que obteñen un maior rendemento a nivel de visibilidade non só durante o concurso de pinchos, senón durante todo o ano”.

 

  • Marga Pérez, concelleira de Comercio, falou da importancia de que os hosteleiros/as se impliquen nun evento que beneficia os intereses e a imaxe do municipio”. Pérez incidiu tamén no apoio que prestan os patrocinadores e a importante labor dos profesionais que participaron nas catas, no obradoiro infantil e o xurado profesional.

 

  • A edil de Comercio informou de que durante o concurso de pinchos “servíronse 6.800 petiscos, unha cifra que demostra que o eveo foi un éxito e un acicate para seguir traballando de cara á 5ª edición”.

 

  • O chef Miguel González, de “Cociña Galega”, comentou que “Barbadás a bocados” supón un referente para dar visibilidade ao locais e para que Barbadás se convirta nun lugar para ir a tapear”.

 

  • Na recollida de premios estiveron o primeiro galardoado polo público, Santiago Castro (Cova do savio), o segundo premiado na votación popular, David Salgado (A Pedreira).

 

  • Respecto aos premios outorgados polo xurado profesional, na entrega estiveron Luis Miguel Redondo (D´Morrofino Taberna Galega), que foi o primeiro galardoado e os representantes do segundo premio: Victor Rojo e Susana Doval (Bar Parque Patos).

 

  • Tamén recibiron o accésit ao mellor pincho sen glute Herminda Sanz (Solaina) e a galardoada ao mellor pincho doce, Lola Magariños (La Ibense).

     

 

 

Comercio, Novas

CONTENT.1571725358

SINGLE.1571725358