03/04/2023

Xornadas de apicultura

Dentro das actividades formativas organizadas pola Concellaría de Promoción Económica, Turismo e Formación, vanse realizar varias Xornadas apícolas.

  • Sabes qué mel consumes?   Aprende a coñecer máis da calidade do mel

Data:  Mércores 26 de abril

Hora:  De 16:30 a 19:30h

Lugar: CET Barbadás

Nesta xornada abordaranse factores de calidade do mel para consumidores. Coñecerase que proceso sofre o mel co paso do tempo e como é o mel que estamos a consumir. Erros de conservación e consumo.
Tamén se fará unha Cata comentada de diferentes variedades de Mel de Galicia, para poder comprobar que non todo o mel é igual
E falarase dos mitos e verdades sobre as propiedades do mel e o seu consumo.

  • Sinerxias do mel e aceites esenciais para unha  cosmética natural 

Data: Mércores  10 de maio

Hora:  De 16:30 a 19:30h

Lugar: CET Barbadás

Nesta xornada abordaranse as propiedades de distintos aceites esencias e do mel, os seus beneficios e o aproveitamento de ambos para facer cosmética natural.
Tamén se levará a cabo a elaboración de xabón, utilizando distintos aceites esenciais e produtos da colmea, que despois todos os asistentes levarán para a casa.

  • Utilización do mel na gastronomía e elaboración de produtos con mel

Data: Mércores  7 de xuño

Hora:  De 16:30 a 19:30h

Lugar: CET Barbadás

Neste xornada abordarase a elaboración de distintos produtos con mel como por exemplo distintas especialidades de mel con noces, xenxibre, canela e/ou pole.
Tratarase a  utilización do mel na cocina, achegando aos participantes as posibilidades da súa utilización e vendo que o mel non é só para sobremesas, senón que se pode utilizar para primeiros pratos, segundos pratos, e ata para salsas.

 

Inscricións:

Por e-mail: cet@barbadas.es

Por teléfono: 988 360 413

Cursos, Promoción económica

CONTENT.1714074374

SINGLE.1714074374